Eerste renders tonen Samsung Galaxy S21 Fan Edition

0 reacties

In september 2020 bracht Samsung een 'Fan Edition' van zijn populaire Galaxy S20-toestellen uit: een model dat qua formaat tussen de gewone S20 en S20+ in zat, en een lagere prijs met zich meebracht door op een paar punten te besparen. Het resultaat was een populaire telefoon die bij onze collega's van Tweakers behoorlijk in de smaak viel.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat Samsung ook voor de S21-serie een Fan Edition wil brengen. Steve Hemmerstoffer, beter bekend als @OnLeaks, meent nu de eerste renders van dit toestel te hebben bemachtigd. 

Volgens Hemmerstoffer krijgt de S21 Fan Edition een scherm van 6,4 inch. Het toestel zou net als de S21 een metalen frame hebben, maar wel een kunststof ('glasstic', in Samsung-taal) achterpaneel. In totaal meet het toestel 155,7 x 74,5 x 7,9 millimeter, aldus @OnLeaks. 

Kijkend naar het ontwerp is te zien dat de styling grotendeels hetzelfde is als de bestaande S21-modellen. De cameramodule zit op dezelfde plek en is hetzelfde vormgegeven, maar is niet deel van het frame van de telefoon zoals dat bij de huidige modellen het geval is. In plaats daarvan is het deel van de achterkant, en derhalve is het 'eiland' van hetzelfde kunststof gemaakt.
Voorop is zichtbaar dat het display, vergelijkbaar aan de S20 FE, een selfiecamera in het midden heeft, evenals een iets dikkere schermrand aan de onderzijde. 

Details over de interne specificaties van de S21 Fan Edition zijn er vooralsnog niet. Vermoedelijk behoudt het toestel de Exynos 2100 en/of Snapdragon 888 die in de normale Galaxy S21-smartphones te vinden zijn, aangezien dit ook één van de sterke punten van de S20 FE was. 

Je zou kunnen verwachten dat de S21 Fan Edition wederom rond september uitgebracht zal worden, al kwamen de normale S21-modellen ook wat eerder dan Samsungs gebruikelijke timing. Mogelijk komt het voordeligere toestel dus al eerder deze zomer.

Bron: Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*