Schattig 3,5 inchformaat-moederbordje voor Comet Lake van AAEON

5 reacties

AAEON, de industriële divisie van Asus heeft een nieuw moederbordje gelanceerd, voorzien van een LGA1200-socket. De Gene-CML5 is voorzien van een Intel Q470E, H420E of Q470-chipset en bedoeld om ingebouwd te worden in allerlei toepassingen. Voor dat soort doeleinden is een Comet Lake-chip over het algemeen vrij krachtig te noemen.

Het bord heeft wel beperkingen: de TDP van de Intel-processor mag niet meer dan 35W zijn. Binnen de Comet Lake-familie vind je processors met tot maximaal acht cores zoals de speciaal voor dit soort toepassingen bedoelde Core i7-10700TE. 10-core chips met deze TDP worden opvallend genoeg niet officieel door AAEON ondersteund.

Het bord biedt twee geheugenslots, goed voor maximaal 64GB DDR4-2933 geheugen. Verder kun je er een ssd op kwijt via een m.2 2280-slot, voorzien van pcie 3.0 x4. Ook zijn er twee sata-aansluitingen voor handen. Het 3,5 inch-formaat komt niet veel voor als standaard behuizing. Supermicro heeft ze in het assortiment, maar je kunt natuurlijk ook iets zelf bouwen.

Aan de zijkant vind je twee gigabit-aansluitingen die aangestuurd worden door Intel-chips. Verder zijn er twee USB 3.2 gen 2x2-aansluitingen en kun je nog vier usb 2.0-aansluitingen toevoegen via de aansluitingen op het bord zelf. Aansluiten van schermen is mogelijk via displayport, vga en lvds. Gezien de professionele inslag van het bord is het niet vreemd dat AAEON ook nog twee seriële poorten heeft aangebracht. Standaard is ook een tpm-module aanwezig. De Gene-CML5 van AAEON wordt gevoed via 12V, de varianten met Q470/Q470E bieden een pcie x4 via een optionele flexibele kabel. 

De specificaties vind je hieronder:

 

 

Bron: LinuxGizmos

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*