Internetproviders zijn volgende slachtoffer van wereldwijde chiptekorten

13 reacties

Het ziet ernaar uit dat internetproviders het volgende slachtoffer zijn van de globale chiptekorten. Bestellingen voor nieuwe routers zouden tot wel 60 weken vertraging oplopen - het dubbele van eerdere wachttijden. De informatie komt van Bloomberg.

Zonder routers zitten we nog niet. Volgens Karsten Gewecke, hoofd van de Europese regionale activiteiten van Zyxel Communications, zijn bedrijven echter "verschillende keren heel dichtbij geweest". Hij voegde eraan toe: "Het kan nog steeds gebeuren."

De Coronapandemie heeft voor een flinke piek in thuiswerken gezorgd. Veel mensen zijn afhankelijk van een stabiele internetverbinding. Een tekort aan routers kan nieuwe internetorders echter tot stilstand brengen. Zelfs routers die al zijn vervaardigd, zijn niet veilig. Vorige week bevond zich een batch Zyxel-routers op en achter het Evergreen-schip dat het Suezkanaal blokkeerde, wat een nieuwe dosis verstoring aan de mix toevoegde. De vraag naar chips overstijgt het aanbod met zo’n dertig procent. De chipindustrie is niet heel goed in het zich aanpassen aan de vraag. Naar verwachting van analisten zal het nog minimaal drie tot vier kwartalen kosten voordat de fabrikanten hebben kunnen inspelen op de vraag. Dat betekent dat we tot in 2022 last blijven houden van de tekorten.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*