Onaangekondigde Nvidia Atlan-SoC voor auto's heeft 'Ampère-next' graphics

4 reacties

Eind 2019 kwam Nvidia met de Drive AGX Orin, een system-on-a-chip die bedoeld was voor zelfrijdende auto's. Hoewel dat model nog niet in auto's te krijgen is, lijkt het bedrijf al een opvolger klaar te stomen: VideoCardz bemachtigde een render van de vermoedelijke opvolger van de chip. Dit model, dat de naam 'Atlan' draagt, zou gebruik maken van 'Ampère-next'-graphics.

VideoCardz schrijft alleen de afbeelding te hebben ontvangen, zonder veel verdere context. Bovenop het die-shot zijn beschrijvingen te zien van wat de chip zou huisvesten. Opvallend zijn de 'Ampère-next'-gpu en het cpu-gedeelte met de naam 'Grace-next'. De naam Grace hebben we nog niet eerder voor een Nvidia-chip gehoord, maar mogelijk gaat het hier om Grace Hopper, wiens achternaam al wél met toekomstige producten is geassocieerd.

Overigens vermoedt VideoCardz dat de beschrijvingen voor de cpu en gpu verkeerd om zitten, en dat de twaalf blokken aan de rechterkant de processorcores zijn — evenveel als de bestaande Orin-chip. 

Het is goed mogelijk dat Nvidia later vandaag officieel zal praten over deze chip, tijdens de GTC-toespraak van ceo Jensen Huang. Die vindt om 17:30 plaats vanuit de keuken van de Nvidia-baas.

Bron: VideoCardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*