Nvidia komt met update over verkopen mining-GPU's en intentie Arm-aankoop

7 reacties

Nvidia heeft aangekondigd in het eerste kwartaal van 2021 meer winst te gaan maken dan het verwachtte, mede dankzij de verkoop van mining-gpu's. Daarnaast geeft ceo Jen-Hsun Huang een update over Nvidia's plannen met chiparchitectuurontwerper Arm.

Eerder dit jaar gaf Nvidia's chief financial officer, Colette Kress, aan dat het doel een omzet van 5,3 miljard Amerikaanse dollar was. Het eerste kwartaal is voor Nvidia nog niet voorbij, maar dit doel is al behaald. Het uiteindelijke resultaat zal dus (iets) hoger liggen. Een belangrijke oorzaak van de groei wordt veroorzaakt door de verkoop van CMP-producten, de videokaarten die speciaal (en alleen) bedoeld zijn voor het delven van bepaalde cryptocurrencies. Eind februari verwachtte Kress nog een CMP-omzet van 50 miljoen, dit blijkt nu al op 150 miljoen te liggen.

Toch zou de CMP-lineup geen negatieve invloed hebben op de verkoop van Nvidia's reguliere producten, zoals gamingvideokaarten. Bij de introductie verklaarde de chipontwerper dat de CMP-producten werden gemaakt met behulp van chips die afgekeurd waren voor GeForce-producten, en het lijkt voornamelijk te gaan om Turing-gpu's. Ook niet onbelangrijk is de verklaring dat het aanbod in de loop van de maanden groter moet zijn dan de vraag. Eerder bleek dat de tekorten alleen maar groter zijn geworden in het eerste kwartaal van dit jaar.

Tegelijkertijd heeft Huang op Nvidia's Graphics Technology Conference aangekondigd dat Nvidia gewoon licenties uit blijft geven voor arm-technologieën. In september werd de overname officieel aangekondigd, maar er wordt nog steeds in grote mate tegengas gegeven — óók door Amerikaanse bedrijven. Veel partijen zijn bang dat de overname negatieve gevolgen gaat hebben voor de markt, in verband met monopoliekarakteristieken.

Nvidia heeft gisteren een nieuwe cpu op basis van de Neoverse-cores van Arm geïntroduceerd. Huang verklaarde in de livestream dat 'het gebruik van Nvidia-architecturen aan de licenties kan worden toegevoegd'. Dat houdt volgens de ceo in dat klanten van Arm-ontwerpen óók door Nvidia ontworpen ontwerpen kunnen integreren in chips, zoals die voor Ampere-gpu's, Nvidia's eigen cpu's en dpu's.

Bron: Nvidia

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*