Bloomberg: Apple werkt aan HomePod-iPad-hybride met robotische volg-arm

3 reacties

Apple werkt naar verluidt aan een hybride tussen een iPad en HomePod-speaker, bedoeld als smarthome-hub. Anonieme bronnen vertellen tegen Bloomberg dat een robotische arm de gebruiker tijdens een videogesprek zou kunnen volgen terwijl degene door het huis loopt. 

Het medium beschrijft een slimme speaker die samengevoegd is met een tablet, inclusief een camera. Daarmee kan een gebruiker via een relatief groot scherm en met speaker-kwaliteit geluid videogesprekken voeren. De gadget dient als centrale slimme hub voor thuis. Apple overweegt of ze het iPad-achtige scherm eventueel met een beweegbare robotische arm aan de HomePod zouden moeten bevestigen. Op deze manier zou de gebruiker automatisch gevogld kunnen worden tijdens een videogesprek.

In hetzelfde bericht schrijft het persbureau over een Apple TV-top box gekoppeld aan een HomePod, wederom inclusief een camera. Ook met dit concept wil Apple meerdere slimme apparaten samenvoegen om een smarthome-hub te vormen. Het zou een antwoord zijn van Apple op onder andere de Amazon Echo Show en de Google Nest Hub. De ontwikkeling van beide Apple-producten zit overigens nog in een zeer vroeg stadium, dus de plannen zouden nog drastisch kunnen veranderen.


De originele Apple HomePod (ondertussen niet meer in productie)

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*