Intel gaat binnen zes tot negen maanden chips voor auto's produceren

2 reacties

Videokaarten en processors zijn niet de enige producten die kampen met schaarste. Ook aan producten met chips die je minder gemakkelijk ziet is er een tekort, zoals de chips in voertuigen. Intel onderhandelt met ontwerpers van automotive-chips om in opdracht deze chips te produceren.

Reuters heeft met Intel-ceo Pat Gelsinger gepraat. De topman verklaarde dat Intel binnen zes tot negen maanden chips wil produceren voor deze bedrijven. Intel is één van de enige bedrijven die zowel chips ontwerpt als produceert. Het staat al langer onder druk om de productietak af te stoten, waarna Intels fabrieken zouden functioneren als een pure play foundry. De fabrieken zouden daarna in opdracht van andere bedrijven (zoals Intel) chips produceren. Voorheen stond Intel er niet voor open om te produceren voor andere chipontwerpers, maar eind maart is daar verandering in gekomen.


Oud-VMWare-ceo Pat Gelsinger, die sinds begin dit jaar chief executive officer van Intel is.

De chipmaker hoopt binnen zes tot negen maanden te kunnen beginnen met produceren voor dit soort chipontwerpers, in plaats van dat er een nieuwe fabriek moet worden gebouwd. Dat zou drie tot vier jaar kunnen duren. Gelsinger is al in overleg met het Witte Huis, Intel wil de productieketens van Ford en General Motors weer op gang helpen. Eerder nam de Amerikaanse overheid al maatregelen om de bevoorradingsketens van bedrijven uit de VS robuuster te maken, Intels aanbod lijkt in dezelfde categorie te vallen.

Intel voert al gesprekken met bepaalde toeleveranciers, hoewel er geen namen worden genoemd. Er zijn mogelijkheden om de productie op te starten in fabrieken in het Amerikaanse Oregon, Arizona en New Mexico, of in Israël of Ierland.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*