Huawei: FCC mag helemaal geen opdracht geven om onze apparatuur te laten vervangen

5 reacties

Huawei vecht terug tegen de opdracht van de Federal Communications Commission aan providers om alle bestaande Huawei-netwerkapparatuur te vervangen. Het overheidsorgaan heeft volgens de Chinese techgigant helemaal niet de bevoegdheid om zoiets te bevelen; alleen het Amerikaanse congres zou dat mogen. 

Het verweer is onderdeel van de lopende (juridische) strijd tussen de FCC en Huawei. In het document beweert Huawei dat het overheidsorgaan op basis van de Consolidated Appropriations Act niet bevoegd is om de opdracht af te dwingen. Verder heeft de FCC beloofd getroffen providers te compenseren bij het vervangen van bestaande Huawei-apparatuur. Het fonds van zo'n $2 miljard op basis van de wet zou daarentegen niet toereikend zijn om al Huawei's tech te vervangen. De FCC zou tot slot alleen providers die vrijwillig Huawei-apparatuur vervangen met 'veilige' hardware kunnen compenseren voor de kosten.


Smartphones verkoopt Huawei al nauwelijks meer in de V.S., maar veel netwerkapparatuur is nog wel in gebruik. Dat moet ook vervangen worden. (Foto P40 via Huawei)

Niet alleen Huawei, maar ook kleinere providers uit de V.S. zelf hebben problemen met de opdracht van de FCC. De Rural Wireless Association, een provider die volgens The Register veel Huawei-hardware gebruikt, is bang dat er niet genoeg geld beschikbaar is. "Partijen krijgen de opdracht om alle Huawei- en ZTE-apparatuur te vervangen om hun netwerk te beveiligen. Er zijn daarentegen hoogstwaarschijnlijk niet genoeg financiële middelen beschikbaar om iedere aanvraag van het Reimbursement Program te honoreren." Daar valt de RWA naar eigen zeggen ook onder. 

Het is niet duidelijk hoe accuraat de aantijgingen van Huawei en de RWA zijn en of de FCC op deze manier gedwongen kan worden om het mandaat in te trekken. Wat het overheidsorgaan ook gaat doen, het kabinet onder Joe Biden heeft recentelijk de verbanning van Huawei verder aangescherpt. Het is daarom niet aannemelijk dat het Chinese merk onder de ban van de Verenigde Staten uit zal kunnen komen.

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0