Chinese geheugenfabrikant zegt gaming geheugen te maken met een kloksnelheid hoger dan 10.000 MHz

23 reacties

De Chinese geheugenfabrikant, Netac, beweert aan ddr5 geheugen te werken dat geklokt is op meer dan 10.000 MHz, Het bedrijf heeft de eerste chips ontvangen van Micron en is hard aan het werk om er zeer snelle geheugenreepjes van te maken.

De chips hebben de IFA45 Z9ZSB productcode en dat betekent dat het ES ic’s zijn. Elke chip heeft een 2Gx8-opbouw en heeft een cl40 timing. Ze zijn gefabriceerd volgens de 1znm node en zijn 11 x 9 of 99 vierkante mm groot. 

Netac zegt dat het de hoge snelheid heeft weten te bereiken dankzij de mogelijkheid het voltage aan te kunnen passen. De nieuwe geheugenchips zijn op dat gebied veel flexibeler. Deze flexibiliteit is te danken aan de verbeterde power management ic’s die voltages van 2,6 volt of hoger aankunnen. 

Ook het feit dat de voltageconversie via het geheugen geregeld kan worden in plaats van via het moederbord bij voorgaande generaties is een plus. Het zorgt ervoor dat de chips minder snel slijten en minder ruis produceren.

De massaproductie van deze geheugenmodules is begonnen en de chips moeten in de tweede helft van dit jaar beschikbaar zijn. De modules kunnen overweg met de Alder Lake cpu’s van Intel en de Z690 chipset.

Bron: ITHome

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*