RISC-V-SoC van OpenFive gebruikt HBM3 op 5nm-proces

3 reacties

SiFive-dochterbedrijf OpenFive heeft aangekondigd dat het een system-on-a-chip heeft ontwikkeld op een 5nm-productieproces van TSMC. Hij is voorzien van SiFive's E76-cpu-cores op basis van de risc-v-instructieset.

Het is de eerste soc van OpenFive. Hij wordt gericht op AI, en high performance computing, netwerkapplicaties en opslagtoepassingen. De eigenschappen van de 32-bit E76-cores kunnen worden aangepast om te voldoen aan de wensen van klanten. OpenFive noemt een aantal interessante eigenschappen, zoals 2,5D-packaging en die-to-die-technologie.

Hij gebruikt namelijk een interposer, die in ieder geval ingezet wordt voor hbm3. Het gaat specifiek om versie drie, niet om hbm2(e). Daarmee biedt het maar liefst 7,2 Gb/s aan bandbreedte. Dat is dubbel zo snel als het snelste hbm2e-geheugen van het moment. Het die-to-die-subsystem dat hiervoor wordt gebruikt ondersteunt clock forwarding en een configurabele doorvoersnelheid van tot 16 Gb/s, goed voor 1,75 Tb/s per vierkante millimeter.

De chipontwerper schrijft dat de tape-out momenteel is afgerond, wat betekent dat hij klaar is voor productie. De eerste chips moeten in het tweede kwartaal uit de chipmachines rollen.

Bron: OpenFive

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*