Sony gaat PS3- en PS Vita-Stores toch niet sluiten na kritiek van fans

7 reacties

Ongeveer een maand geleden doken de eerste geruchten op dat Sony van plan was om de online Stores te sluiten van de PlayStation 3, PSP en PS Vita. Dit werd een week later bevestigd door de fabrikant zelf: De PS3- en PSP-Stores zouden op 2 juli sluiten, terwijl PS Vita-gebruikers nog tot 27 augustus toegang zouden hebben tot de online winkel.

Aangezien het niet mogelijk is om digitale games aan te schaffen zonder de PS-Store, kwam er kritiek van menig gamer. Inmiddels heeft Sony door middel van een blogpost bekendgemaakt dat de beslissing deels wordt teruggedraaid. De PlayStation Store zal open blijven op zowel de PS3 als de PS Vita. Wat de PSP betreft blijft de consolefabrikant bij zijn beslissing, de Store zal niet meer toegankelijk zijn vanaf begin juli.


PSP-gebruikers zullen vanaf 2 juli geen toegang meer hebben tot de PS-Store.

Volgens PlayStation-baas Jim Ryan wou het bedrijf de Stores van de verouderde consoles sluiten vanwege verschillende factoren. Het zou onder andere niet eenvoudig zijn om commerciële ondersteuning te blijven bieden voor deze oudere toestellen. Het stopzetten van deze winkels moest middelen vrijmaken, die dan weer gebruikt kunnen worden voor de nieuwere toestellen. 

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*