Sponsored: Win een Kingston Workflow Station: de slimste kaartlezer voor de fotograaf

0 reacties

De tijd om naar buiten te gaan en lekker te fotograferen of mooie video’s te maken komt er weer aan. Een tijd waarin het fijn is om alles wat buiten gebeurt vast te leggen op de digitale gevoelige plaat. Als je die beelden hebt vastgelegd, moet je de bestanden ervan uiteraard verwerken. In het veld op je laptop of thuis op je grotere scherm waarop de kleuren en details pas écht goed tot hun recht komen. Soms is het een uitdaging om alles daarbij netjes geordend te houden.

Kingston heeft speciaal voor fotografen, videografen en andere mensen die veel met geheugenkaartjes thuis en onderweg werken, een slimme oplossing ontwikkeld: de Workflow Station. Het is misschien wel de slimste modulaire USB-hub van dit moment. In dit artikel maak je kennis met dit product, en misschien nog wel beter: je kunt er wellicht een winnen. Om kans daarop te maken, moet je een survey invullen. Als je dat doet, kun je binnenkort misschien wel aan de slag met de Workflow Station, inclusief een aantal handige accessoires.

De Workflow Station van Kingston is de perfecte oplossing voor wie zowel ‘in het veld’ als thuis aan de slag gaat met het materiaal. Als je naar je studio of een mooie plek in de natuur gaat neem je natuurlijk niet je superkrachtige workstation en monitor mee. Het zijn plekken waar het station een uitkomst biedt. Je koppelt het vervolgens aan je computer via een USB-C-kabel. Daaraan zie je dat het bedoeld is om gecombineerd te worden met moderne computers, die vrijwel altijd van deze nieuwe USB-variant zijn voorzien. 

Technisch is er natuurlijk geen groot bezwaar om het station via een verloopje te koppelen. Wel loop je dan tegen het probleem aan dat je niet profiteert van de compatibiliteit met USB 3.2 Gen 2 (10Gb/s) van het dock. Je kunt het station koppelen via zo’n snelle aansluiting of Thunderbolt om ten volle van de snelheid te kunnen profiteren.


Het is ook een handige toevoeging voor laptops zonder usb-a.

Feitelijk spreken we dus over een heel slim ontworpen USB-hub waarin ruimte is voor readers. In de doos wordt er eentje meegeleverd voor USB-A en USB-C. Dat is best praktisch, want daarmee heb je die aansluitingen onder handbereik en hoef je niet naar de boven- of achterzijde van je kast te reiken om een USB-stick of een ander apparaat aan te sluiten. De reader is voorzien van een gewone USB 3.0/3.2 Gen 1-aansluiting en biedt dus maximaal 5Gb/s.

De readers kun je uitnemen en hebben zelf ook een USB-C-aansluiting. Dat betekent dat je ze gewoon mee kunt nemen en kunt koppelen aan dezelfde computer of aan je laptop. De USB-C/A-reader die is meegeleverd is handig voor computers die geen USB-A meer bieden, zoals Dells XPS of MacBooks van Apple. Een ander voordeel is dat na het aansluiten van het dock geen USB-aansluitingen verloren gaan. Je krijgt er zelfs eentje extra bij, wat in de praktijk best praktisch kan zijn.



Onderweg je kaartjes uitlezen.

Op dit moment biedt Kingston naast de meegeleverde USB-reader ook twee lezers aan voor geheugenkaartjes. Een model is geschikt voor twee microSD-kaartjes. In de andere passen twee kaartjes van het grotere SD-formaat. In de verpakking van de lezers wordt een extra USB-C-kabeltje meegeleverd. Handig voor onderweg, ook als je nog geen Workflow Station hebt maar wel een handige compacte lezer wil meenemen. De readers wegen maar 30 gram en nemen nauwelijks ruimte in je (foto)tas in beslag.

De lezers zijn compatible met uhs, wat betekent dat de prestaties van moderne geheugenkaartjes ten volle kunnen worden benut. Hieronder zie je de prestaties van een Kingston Canvas React 128 GB MicroSD-kaartje bij het lezen en schrijven van grote bestanden. Daarbij gaat het om de prestaties op een systeem voorzien van een AMD Ryzen 9 3900X in een Asrock X570 Creator-moederbord, aangesloten op de Thunderbolt 3-aansluiting. De bron van de bestanden is een Samsung 980 Pro 1TB, aangesloten via PCIe 4.0x4. Voor de test wordt gebruikgemaakt van Windows 10 ISO-bestanden.


Schrijven Kingston Canvas React SD 128GB

 


Lezen Kingston Canvas React SD 128 GB

 


Schrijven Kingston Canvas React MicroSD 128GB


Lezen Kingston Canvas React MicroSD 128GB

 


Schrijven Kingston Datatraveler Kyson 128GB USB-stick

 


Lezen Kingston Datatraveler Kyson 128GB USB-stick

 

Winnen

Wil jij een set met een Kingston Workflow Station, Kingston Canvas React 128 GB MicroSD, Kingston Canvas React 128GB SD-kaart, Kingston Datatraveller Kyson 128 GB, Kingston Workflow MicroSD-reader en Kingston Workflow SD-reader winnen? Doe dan mee aan deze survey! Meedoen kan tot 23 april 2021 08:00 uur.

 Hier vind je meer informatie over de Workflow Station bij Coolblue, Kamera Express en Alternate. 

Bron: Kingston


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Kingston WFS-U Gen 2 Workflow Station

Kingston WFS-U Gen 2 Workflow Station

  • ###

121,24 €

6 winkels
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*