MediaTek komt mogelijk dit jaar al met de eerste 4nm-SoC

0 reacties

Bekende Chinese tipster Digital Chat Station en Yesky melden dat MediaTek mogelijk tegen het einde van het jaar al een 4nm-soc zal uitbrengen. Daarmee zou de Taiwanese fabrikant de eerste met een chipset gefabriceerd op 4nm zijn. Vooralsnog loopt MediaTek met hun 6nm-soc's op bedrijven als Qualcomm en Samsung achter, aangezien die merken al het 5nm-preces voor high-end soc's gebruiken.

Bronnen beweren dat MediaTek de 4nm-node van TSMC op het oog heeft en dat ze chipsets tegen een prijs van zo'n 80 USD per eenheid produceren. Ter vergelijking, een hedendaagse 5nm-processor gaat voor tussen de 30 en 35 USD over de toonbank. Aan de andere kant zou MediaTek al meerdere klanten binnen de smartphone-industrie hebben gevonden, waaronder Oppo, Xiaomi, Samsung en Vivo. 

Tegen het einde van 2021, begin 2022 zou MediaTek met de eerste 4nm-chipsets van TSMC moeten komen. Dat komt overeen met eerdere berichten over de chipbakker, die vervroegd op volle toeren met 4nm aan de slag zou gaan. Exacte specificaties van de chipset worden niet genoemd, maar de bronnen beweren wel dat MediaTek's nieuwste technologie op zou moeten kunnen tegen de Snapdragon 800-serie. Het energieverbruik zou wel lager liggen dan bij de nieuwste Snapdragon's.


Foto via Realme India (bijgesneden)

Bronnen: Yesky, Digital Chat Station (via Weibo), via GSM Arena

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*