Sophos introduceert XGS-serie firewallapparatuur met Transport Layer Security

0 reacties

Sophos lanceert zijn nieuwe XGS-serie firewallapparatuur, die geavanceeerde bescherming moet bieden  tegen cyberaanvallen. De nieuwe apparaten zijn voorzien van Transport Layer Security met ondersteuning voor TLS 1.3 en technologie die ze tot vijf keer sneller moet maken dan andere modellen op de markt op dit moment, zo claimt de maker. De fabrikant heeft zijn  firewall-hardware naar eigen zeggen volledig opnieuw ontworpen om het moderne versleutelde internet aan te kunnen en wijst daarbij onder meer op de mogelijkheid om eenvoudig versleuteld verkeer te kunnen inspecteren.

In het onderzoek "Nearly Half of Malware Now Use TLS to Conceal Communications" stelt Sophos dat cybercriminelen bij hun aanvallen Transport Layer Security gebruiken. Deze steeds populairder wordende tactiek wordt door tegenstanders gebruikt om de inhoud van kwaadaardige communicatie te versleutelen en te verdoezelen om opsporing tijdens het uitvoeren van aanvallen te voorkomen.

45% van de malware die tussen januari en maart 2021 door Sophos werd gedetecteerd, gebruikte TLS om kwaadaardige communicatie te verbergen, een stijging en zowat een verdubbeling ten opzichte van de 23% die men begin 2020 wist te melden. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar ook een toename gezien in het gebruik van TLS om ransomware-aanvallen uit te voeren – met name bij handmatig ingezette varianten.

De prijzen van de XGS-serie apparaten beginnen bij 568 dollar en zijn afhankelijk van de termijn en het model.

Bron: Sophos

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*