Xbox Series S en X krijgen audio passtrough-functie

6 reacties

De Xbox-spelconsoles van Microsoft krijgen in de toekomst een passthrough-functie, waarmee audiogegevensstromen via hdmi kunnen worden doorgegeven aan audio- en video-ontvangers en soundbars zonder verdere verwerking door de console. Microsoft-woordvoerder Larry Hyrb kondigde deze week via Twitter een preview van de firmware aan en publiceerde een screenshot van het aanstaande setup-menu.

Als een videostreamingservice momenteel bijvoorbeeld geluid aanbiedt in het Dolby Atmos 3D-geluidsformaat via zijn Xbox-app, decodeert de Xbox dit en stuurt het door naar de AV-ontvanger in een speciaal formaat genaamd Dolby MAT als een pulse code modulation(PCM)-datastream met extra metadata. Volgens Dolby gaat de geluidskwaliteit daardoor niet achteruit. Wel is het zo dat sommige AV-receivers niet alle functies bieden met MAT die wel te gebruiken zijn bij Dolby Atmos met TrueHD of Digital Plus als basisformaat.

De passthrough-functie zou ook van groot belang kunnen zijn voor mediaspelersoftware zoals Kodi of Plex als het gaat om het uitvoeren van bestanden van netwerk-schijven via de Xbox. De update moet beschikbaar worden voor de Series X en Series S. Het is nog onduidelijk of de Xbox One-generatie ook de functie zal krijgen. Ook is nog niet bekend wanneer de nieuwe firmware voor alle Xbox-gebruikers beschikbaar komt.

Bronnen: heise, Larry Hryb (Twitter)


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Xbox Series S 512GB

Microsoft Xbox Series S 512GB

  • Xbox Series S
  • 512 GB

299,00 €

4 winkels
Microsoft Xbox Series X 1TB

Microsoft Xbox Series X 1TB

  • Xbox Series X
  • 1000 GB

502,29 €

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*