Samsung maakt het mogelijk je oude Galaxy telefoon dienst te laten doen als IoT device

13 reacties

Samsung wil de hoeveelheid e-afval van zijn Galaxy-toestellen doen verminderen door oudere telefoons nieuw leven in te blazen met zijn Galaxy Upcycling at Home-programma, dat inmiddels als bèta beschikbaar is. Daarbij moet worden vermeld dat op dit moment alleen gebruikers in Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen deelnemen aan het programma.

Het bedrijf investeert al een poosje in het Galaxy Upcycling programma, zij het niet echt op consumentenniveau. Het programma hergebruikt oude Galaxy-toestellen om ze in radicaal andere scenario's te gebruiken, zoals als camera om te helpen bij het diagnosticeren van blindheid bij patiënten in achterstandsgebieden.

Met de wending naar de consument moet je je oude smartphones bijvoorbeeld kunnen gaan gebruiken als IoT-apparaten. Op dit moment zijn er echter slechts twee belangrijke functies beschikbaar: je kunt de oude telefoon gebruiken als geluidssensor, die je op je hoofdtelefoon of een ander apparaat waarschuwt als hij een baby hoort huilen, een hond hoort blaffen of op een deur hoort kloppen; of je kunt hem gebruiken als lichtsensor, zodat de telefoon het licht kan aandoen als het buiten donker wordt. Uiteraard zijn deze apparaten dan aangesloten op het SmartThings ecosysteem van Samsung.

Omdat de voor voornoemde toepassingen benodigde sensoren continu actief moeten zijn voor een langere tijd, meldt Samsung ook bezig te zijn met het maken van batterij-optimalisaties om het accuverbruik te minimaliseren voor toestellen in het programma.

Momenteel worden alleen Galaxy S-, Note- en Z-serie telefoons die vanaf 2019 zijn uitgebracht met Android 9 of hoger ondersteund door Galaxy Upcycling, maar het is de bedoeling het programma zal uitgebreid zal blijven worden. Hiermee moeten dus meer middenklasse- en/of oudere apparaten op een gegeven moment in aanmerking komen.

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*