Gestolen schema's tonen géén Touch Bar en wél MagSafe op nieuwe MacBook Pro's

2 reacties

Zoals eerder al gesuggereerd werd, krijgt de volgende generatie MacBook Pro's weer fysieke toetsen in plaats van de controversiële Touch Bar. Hiernaast krijgen ze weer extra i/o, en komt er een magnetische MagSafe-oplaadport. Deze informatie is vrijgekomen na een ransomware-aanval van de groep REvil op Quanta Computer, een leverancier van Apple.

Bij deze aanval zijn 15 afbeeldingen met onaangekondigde MacBooks, inclusief serienummers, afbeeldingen en capaciteiten buitgemaakt. REvil dreigt dagelijks meer documenten vrij te geven. De gijzelsom van 50 miljoen moet voor 1 mei door Apple betaald worden. Quanta geeft aan dat ze de laatste tijd last hebben gehad van kleinschalige cyberaanvallen, maar dat deze geen impact hebben op de bedrijfsvoering.

De huidige generatie MacBook Pro heeft vier usb-c Thunderbolt-poorten. De volgende modellen moeten er één opgeven, maar hier komen aan de rechterkant een hdmi-poort en een sd-kaartslot voor terug, en aan de linkerkant een audio-jack en een aparte MagSafe-laadpoort. Van de drie usb-poorten zitten er twee links en de laatste zit rechts.

Er wordt de codenaam J316 genoemd, wat er op wijst dat het om het 16 inch-model gaat. Er is ook een J314-variant, die logischerwijs de 14"-MacBook aan moet duiden. Van beide apparaten wordt verwacht dat ze een opvolger of update van Apple's huidige M1-processor gebruiken en dat ze ongeveer halverwege dit jaar gelanceerd worden.

Bron: MacRumors

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*