Sony introduceert nieuwe X-serie draadloze speakers met verlichting

9 reacties

Sony heeft drie nieuwe speakers geïntroduceerd, bedoeld voor het luisteren van muziek in groepen. De SRS-XP700, XP500 en XG500 zijn alle drie te verbinden via bluetooth of usb en hebben ingangen voor microfoon en gitaar. Met Party Connect kunnen tot 100 luidsprekers met elkaar verbonden worden, om de muziek en verlichting te synchroniseren.


De Sony SRS-XP700.

De XP700 heeft drie tweeters aan de voorzijde en één aan de achterzijde die voor omnidirectioneel geluid zorgen. De XP500 en XG500 zijn beide voorzien van twee tweeters aan de voorkant die samen een krachtig partygeluid geven. De twee mid-range drivers op elk model zijn vierhoekig in plaats van rond, wat een helderder geluid moet geven. De XG500 heeft bovendien passieve radiatoren die zijn geoptimaliseerd voor een helder basgeluid. De Mega Bass-functie moet voor een krachtigere bas zorgen, en Live Sound kan een driedimensionale geluidservaring mogelijk maken.


De Sony SRS-XP500.

De  XG500 is water- en stofbestendig met ip66-classificatie en is voorzien van een waterafstotende bescherming. De XP700 en XP500 zijn ipx4-waterbestendig. Alle drie beschikken over een snellaadfunctie en een Battery Care-modus, om te stoppen met laden voordat de accu 100% vol is. De modellen hebben een handgreep en de XP-versies kunnen horizontaal of verticaal neergezet worden. Op de 700 zit een sensor die het geluid aanpast aan de oriëntatie.


De Sony SRS-XG500.

De nieuwe line-up is compatibel met de Sony Music Center en Fiestable apps. Music Center maakt het mogelijk playlists te selecteren, het volgende nummer klaar te zetten, lichtpatronen te synchroniseren met de muziek of uit te schakelen en geluidsmodi te veranderen. Fiestable is als plug-in te downloaden en biedt diverse functies zoals een afspeellijst maken, karaokefuncties zoals Voice Changer en Echo bedienen en dj-controle gebruiken om geluidseffecten toe te voegen.

De Sony SRS-XP700, XP500 en XG500 zijn vanaf juni 2021 beschikbaar in de Benelux, voor respectievelijk 500, 350 en 420 euro.

Bron: Sony

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*