Intel begint volgende week onderhandelingen over Europese fabriek

2 reacties

Eerder kondigde Intel aan hun fabrieken te gaan gebruiken om custom chips te gaan produceren voor externe klanten. In verband hiermee zijn ze van plan een nieuwe faciliteit te bouwen in Europa, om voldoende capaciteit te leveren. Volgende week reist Pat Gelsinger, de ceo van Intel, naar Europa om de plannen te bespreken met EU-officials en klanten. De bedoeling is om binnen een jaar een mogelijke locatie bekend te maken.


De faciliteiten van Intel in Leixlip, Ierland.

Er is op dit moment al een fab van Intel in Europa, bij Leixlip in Ierland. Deze wordt geüpgraded om 7nm-producten te kunnen maken. Op de korte termijn zal ook een fab in de VS in staat zijn om 7 nanometer-chips te maken, en rond 2023/2024 moeten daar twee nieuwe fabrieken in Arizona bij komen. Er zijn ook geruchten dat de faciliteit bij Kiryat Gat in Israël 7nm moet gaan produceren.

Om in Europa een fabriek te bouwen zijn er veel op veel niveau's zoals de EU, nationale overheden en gemeentes vergunningen nodig. De overhandelingen hierover zullen dus volgende week beginnen bij de Europese Unie. Aangezien er al zoveel 7nm-fabs aankomen en het nog wel even duurt voor deze fabriek operationeel is, lijkt het logisch dat de nieuw te bouwen locatie de 5nm- of zelfs 3 nanometer-node gaat gebruiken.

Bronnen: Tom's Hardware, Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0