AI-startup Tenstorrent met Jim Keller gaat RISC-V cores van SiFive gebruiken

3 reacties

De Canadese ai-startup Tenstorrent, die geleid wordt door voormalig AMD- en Intel-ontwerper Jim Keller, gaat een cpu-ontwerp van het chipbedrijf SiFive gebruiken. Tenstorrent gaat SiFive's Intelligence X280 processor-cores op basis van risc-v gebruiken in zijn ai-training- en inferentie-chips, naast de eigen Tensix-cores.


Ontwikkelaarsbordjes met een chip van SiFive.

De X280 is een 64-bit multi-core risc-v cpu-ontwerp die ondersteuning heeft voor de vectorwiskunde-extensie. De verwachting is dat deze prestaties voor machine learning gaat verbeteren. Chris Lattner, de belangrijkste auteur van de LLVM compiler-infrastructuur, geeft morgen een speech over de features van de X280.

Tenstorrent wil gaan voorzien in een volledige hardware- en software-stack voor zeer grote neural networks. De gebruikelijke matrix-berekeningen moeten vermeden worden, in plaats hiervan wordt packet processing gebruikt. De X280-cores moeten gebruikt worden voor het trainen, en de Tensix-cores voor het toepassen van het machine learning-algoritme in één chip.


Een schema van de Tensix-cores van Tenstorrent.

De top van Tenstorrent bevat naast president en cto Jim Keller, die ook nog voor Apple en Tesla heeft gewerkt, een aantal andere ontwerpers die bij AMD of Intel vandaan komen. Ljubisa Bajic, de ceo, is architect geweest bij AMD en NVidia.

SiFive en Renesas, de halfgeleidercomponent van Hitachi en Mitsubishi, kondigden gisteren ook nog aan dat ze samen chips voor auto's gaan ontwerpen.

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0