Kwartaalcijfers van Intel over Q1 2021: minder dan 2020, beter dan voorspellingen

1 reactie

Intel heeft gisteren de kwartaalcijfers over het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Onder de nieuwe ceo Pat Gelsinger volgt het bedrijf een nieuwe strategie, die zijn vruchten al af lijkt te werpen. Hoewel de cijfers iets lager zijn dan vorig jaar, zijn ze wel bijna 10 procent beter dan de prognose van januari dit jaar.


De cijfers van dit jaar.

Intel's omzet is in Q1 met bijna 20 miljard dollar nagenoeg gelijk gebleven. De winst is wel 41 procent gedaald, van 5,7 naar 3,4 miljard. Het aandeel van de datacenter-afdeling is 20 procent gezakt naar 5,6 miljard, en de consumenten-divisie is 8% gegroeid naar 10,6 miljard. De Mobileeye-afdeling voor zelfrijdende auto's is met 48% veel groter geworden, met een nog steeds klein aandeel van 377 miljoen dollar. 


De earnings per share en de prognose voor heel 2021.

In verband met de meevallende resultaten verhoogt Intel de prognoses voor Q2 2021 en heel 2021, naar een jaaromzet van 75 miljard dollar, wat bijna evenveel is als in 2020 behaald is. De inkomsten per aandeel of EPS zijn wel gedaald, en dat zet zich de rest van het jaar door in een totale daling van 10 procent ten opzichte van 2020. In de nabeurs handel is Intel op dit moment 1,77% gedaald en heeft een aandeel nu een waarde van 62,57 dollar.


De verdeling van de inkomsten over de verschillende afdelingen.

Op dit moment zijn er ingrijpende hervormingen bezig bij Intel, in het kader van Pat Gelsingers IDM 2.0-plannen. Er wordt 20 miljard dollar geïnversteerd in twee nieuwe fabrieken in Arizona en Intel gaat productieruimte in zijn eigen fab's verkopen aan externe klanten. 7 nanometer-producten moeten nog dit jaar beschikbaar zijn.

Bronnen: Wccftech, Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*