XBOX-processor 'AMD 4700S' duikt op in Chinees ITX-systeem

10 reacties

Op de Chinese verkoopsite Tmall is een systeem verschenen met een opmerkelijke processor aan boord. Deze “AMD 4700S” heeft veel weg van de processor die in de XBOX Series S en X huist. Vergelijkbaar met deze processors is het werkgeheugen, dat is geen standaard DDR4, maar GDDR6. In totaal is 16GB vastgesoldeerd op het bord van dit compacte ITX-systeem.

De basis van het systeem is een moederbord, dat waarschijnlijk van de tekentafel van AMD zelf afkomstig is. Het bordje heeft de naam “AMD Cardinal” gekregen. Deze “4700S” heeft acht Zen 2-kernen, die dankzij SMT aan 16 threads tegelijk zouden moeten kunnen werken. Verder is er 12MB cache ingebouwd, de kloksnelheid is 4GHz en de chip is in het 7nm proces van TSMC gefabriceerd. Hoe deze chips in dit systeem terechtkomen is onduidelijk. Het is niet onmogelijk dat dit defecte of afgekeurde chips zijn, die niet gebruikt (kunnen) worden voor de fabricage van de populaire gameconsoles van Microsoft.

We zijn natuurlijk benieuwd naar de prestaties van dit systeem, de leverancier heeft een overzichtje van de benchmarks gedeeld, in vergelijk met een systeem op basis van een Intel Core i7-9700 en een Ryzen 7 4750 Pro. Ook zijn er benchmarks gedraaid om het effect van GDDR6 te laten zien. Hier wordt de 4700S met RX550 met een Core i7-9750H met RTX2060. 


De processortests

Effect van GDDR6

De ingebouwde grafische techniek van de chips is uitgeschakeld en dus wordt er een AMD RX 550 GPU meegeleverd. Het is mogelijk om het systeem te voorzien met maximaal 5 TB aan ssds en ook beschikt het over 4x USB 2.0, 3x USB 3.2 gen2 en een USB 3.2 gen 1. Gigabit lan, displayport en dvi zijn standaard. Wifi is optioneel. 

Het systeem kost omgerekend 590 tot 715 euro en wordt geleverd inclusief Windows 10 Home. Meer info vind je op Tmall.

Bronnen: Computerbase, Tmall

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*