Omzet Huawei 16% lager in Q1 2021 dan jaar ervoor, management niet bezorgd

1 reactie

Ook Huawei heeft de financiële resultaten van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. De Chinese smartphonebouwer meldt een omzet van 152,2 miljard yuan (23,5 miljard dollar of 19,4 miljard euro). Dat is 16,5% minder dan het eerste kwartaal van vorig jaar.

Volgens het bedrijf verklaart de verkoop van zijn submerk Honor een deel van deze daling. Afgelopen november werd Honor namelijk verkocht aan een groep Chinese investeerders, waardoor het merk niet langer getroffen wordt door de handelsbeperkingen die aan zijn voormalige moederbedrijf zijn opgelegd. Ook deze aanhoudende handelsrestricties zullen ongetwijfeld de omzet hebben beïnvloed.

Waar Huawei’s consumentensegment slechtere cijfers zag, doet de netwerkafdeling het beter. De fabrikant heeft zo’n 600 miljoen Amerikaanse dollar aan licentiekosten verdiend. Daarnaast zijn er optimalisaties doorgevoerd op het gebied van management en productie, waardoor de nettowinstmarge met 3,8 procentpunt is gestegen.

Topman Eric Xu is optimistisch over de toekomst: “Ongeacht de uitdagingen die op ons afkomen, zullen wij onze veerkracht blijven behouden.” Het bedrijf wil zich blijven inzetten op het vlak van R&D en tegelijkertijd de problemen overwinnen waarmee men heeft te kampen door de handelsbeperkingen.

Bron: Huawei

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*