Windows 10 Insiders-build 21287 verhelpt ongewenst verplaatsten van vensters na slaapstand

7 reacties

Indien je Windows 10 gebruikt in combinatie met meerdere monitoren, heb je waarschijnlijk al te kampen gehad met vensters die verplaatst worden nadat het systeem uit slaapstand ontwaakt. In de loop van de jaren zijn er verschillende methodes geweest om dit te verhelpen. Microsoft heeft inmiddels zelf het probleem verholpen met behulp van een toekomstige Windows 10-update.

Het probleem doet zich voor wanneer een multimonitor-setup met één of meerdere displayport-schermen in slaapstand gaat. Na het apparaat opnieuw wordt ingeschakeld, zijn de actieve programma’s onverwacht verplaatst naar een andere plek op de monitor. Soms worden ze zelfs gegroepeerd op één (verkeerd) scherm. Hierdoor moet de gebruiker alle vensters handmatig herpositioneren. De ontwikkelaar noemt dit Rapid Hot Plug Detect (Rapid HPD).

De fix is momenteel beschikbaar voor Windows Insiders met build 21287 of hoger. Reguliere Windows-gebruikers zullen helaas nog even moeten wachten, aangezien de afgewerkte update pas in oktober zal worden uitgerold. 

 

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*