Foto's tonen engineering sample 10nm Intel Sapphire Rapids Xeon: tot 80 cores op 4 chiplets?

8 reacties

Er zijn foto's online verschenen van een vermeende 10nm Intel Sapphire Rapids Xeon-engineering sample (via Wccftech). Daaruit blijkt dat de processor een multi-chip module-ontwerp heeft met vier chiplets, ieder met 5 x 4 cores wat het totaal op 80 kernen zou brengen. Volgens het medium zal deze configuratie chipset daarentegen nooit uitkomen vanwege de mesh-layout.

In theorie zou Intel's Sapphire Rapids-SP Xeon-cpu maximaal 72 cores en 144 threads aankunnen, hoewel de chipbakker in de praktijk op 56 cores en 112 threads zou mikken. Volgens eerdere berichten toont een ander engineering sample 15 cores per die (60 kernen in totaal), terwijl er slechts 14 cores per die toegankelijk zijn. Ofwel, een totaal van 56 cores, vermoedelijk met een een tdp van 350 watt.

Tot slot schrijft het medium dat de cpu 64 GB ddr5-geheugen (4 stacks à 16 GB) en pcie 5.0-ondersteuning zou krijgen. Ook dat komt overheen met eerder opgedoken informatie. Over de andere twee varianten uit het gelinkte artikel is op basis van de nieuwe bronnen niets nieuws bekend.


Foto's via Bilibili
 

Bronnen: Wccftech, Bilibili

« Vorig bericht Volgend bericht »
0