Duitse Rijngebied herbergt genoeg lithium voor meer dan 400 miljoen elektrische auto's

178 reacties

Een Duits-Australische startup genaamd Vulcan Energy Resources ziet kansen in het winnen van lithium-ertsen in de Duitse Boven-Rijnse Laagvlakte. Hier zou genoeg erts in de grond zitten voor meer dan 400 miljoen elektrische auto's, Dat schrijft Reuters op basis van gesprekken die het heeft gevoerd met co-founder Horst Kreuter.

Vulcan Energy Resources noemt de voorraad lithiumhydroxide 'gigantisch', het moet gaan om een gebied van 400 kilometer in lengte en tot 40 kilometer in breedte. Hoe groot de totale voorraad precies moet zijn is niet bekend, maar het mijnbouwbedrijf wil 1,7 miljard euro investeren in het gebied. Er moet tegen 2024 op minstens twee plekken zo'n 15.000 ton lithiumhydroxide gewonnen kunnen worden. Tegen 2025 wil het de productie verhogen tot 40.000 ton met maximaal drie extra locaties.

Kreuters zegt al te praten met producenten van kathoden en accucellen, evenals met de auto-industrie. De vele malen hogere bevolkingsdichtheid ten opzichte van bijvoorbeeld Australië of Bolivia vormt nog een probleem. Het bedrijf is van plan om met geothermisch boren op een klimaatneutrale en stille manier het lithium uit de grond halen. Dit proces heeft zich al bewezen met een mijnbouwlocatie in Bruchsal van het bedrijf — er moeten geen gassen bij vrijkomen.

Bron: Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*