Nvidia: GPU-tekorten mede veroorzaakt door gedragsverandering bij gamers

88 reacties

In een interview met Pocket-lint geeft Nvidia wat inzicht in de reden achter de gigantische bevoorradingsproblemen van de afgelopen tijd. De 'ongekend grote vraag' naar gaming-hardware zou de voor de hand liggende reden voor de tekorten zijn. Maar wat veroorzaakte die abnormaal grote vraag? Volgens een woordvoerder is het plots veranderde koopgedrag van de gamer de achterliggende reden.

Het aanhoudende chiptekort en gebrek aan basiscomponenten zijn slechts enkele van de vele redenen waarom bedrijven als Nvidia niet genoeg van hun producten kunnen leveren, zo beweert Ben Barraondo, hoofd van European consumer-pr bij Nvidia. Hij stelt onder andere dat de pandemie ander koopgedrag bij gamers heeft aangewakkerd; men is op zoek naar nog betere hardware, juist nu daar zo lastig aan te komen valt.

Ik denk dat gamers meer in hun gaming-hardware willen investeren dan ooit. Dat zorgt voor meerdere tendensen omtrent het gedrag van de consument. Ten eerste betekent dit dat de gpu voortaan de meest belangrijke chip in een pc is. Daarnaast spenderen mensen voortaan meer aan hun machine. (...) Als we dan kijken naar de hoeveelheid gpu's die we hebben verkocht, dan kan ik zeggen dat de vraag 100 procent weergaloos is. 

Tegenwoordig zouden gamers door hardware-innovaties binnen de gaming- en console-markt op zoek zijn naar hogere kwaliteit producten. Voeg daar de extra vraag veroorzaakt door de pandemie aan toe en je krijgt nauwelijks te onderdrukken tekorten. Aan de andere kant, Nvidia-producten verkopen volgens Barraondo beter dan ooit tevoren. Dat is duidelijk te zien in de recordomzet die het bedrijf recentelijk behaalde.


De Nvidia RTX 3080 is een van de hoge kwaliteit producten die door de ongekende vraag nauwelijks verkrijgbaar is (of voor absurde prijzen). Foto via Nvidia

Bron: Pocker-lint

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*