Super Mario 64 met raytracing mogelijk door open source mod

1 reactie

Modder Darío publiceert een open source preview van een project om Super Mario 64 van raytracing te voorzien, zo spot Eurogamer. Super Mario 64 kwam origineel in 1996 uit voor de Nintendo 64, maar Darío probeert de klassieker tot een game met hedendaagse belichting en reflecties om te toveren. Het is nog niet bekend wanneer de volledige versie van de game met raytracing uit gaat komen.

Vooralsnog is de modder bezig met het vervangen van alle lichtbronnen en oppervlakken in Super Mario 64. Raytracing simuleert als het ware individuele lichtdeeltjes en interactie van licht met oppervlakken. Daar is de originele game uiteraard niet toe in staat. Super Mario 64 was immers de eerste Mario-game die überhaupt 3D-graphics had. Uit gameplaybeelden gemaakt door Digital Foundry is te zien hoe de 25 jaar oude game er met moderne licht-rendering (en extra elementen van een tweede mod van Render96) uitziet. 

Overigens is het nog maar de vraag hoelang Darío met het fan-project door kan blijven gaan. Nintendo is doorgaans zeer streng als het om copyright-inbreuk gaat. Super Mario 64 Raytracing draait daarentegen op basis van de broncode van de game, waarbij gebruikers de game zelf moeten compileren. Hierdoor zou het minder waarschijnlijk zijn dat Nintendo het project stopt.


Links Super Mario 64 Raytracing, rechts SM64RT met de toegevoegde elementen van Render96. Afbeelding via Darío / Digital Foundry

Bron: Eurogamer

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*