'Sony werkt aan herontwerp PlayStation 5 met goedkopere 6nm-chip'

52 reacties

De chiptekorten zullen vermoedelijk nog wel even aanhouden. De voorraden van alle chips lijken daaronder te lijden, maar wellicht werken AMD en Sony samen aan een deel van de oplossing. Digitimes schrijft dat er wordt gewerkt aan een herontworpen PlayStation 5.

Dat concludeert de marktanalist op basis van zijn eigen bronnen. Verschillende delen van de bevoorradingsketen zouden zich al voorbereiden, waaronder TSMC. Hij zou namelijk een nieuwe semi-custom system-on-a-chip bieden. Deze zou gemaakt worden op een 6nm-proces, en hij moet goedkoper zijn om te produceren dan de huidige apu. Het is niet bekend of naast de gebruikte node nog andere verschillen zullen zijn. Het zou er in ieder geval toe kunnen leiden dat de console stiller en koeler zijn werk doet.


De apu die we in de huidige PS5 vinden.

TSMC's 6nm-node is iets kleiner dan de 7nm-nodes, wat betekent dat er daadwerkelijk meer chips op een wafer kunnen passen. Dat zal een deel van de grote tekorten verlichten. Eind vorig jaar ging het nieuws dat 120.000 TSMC-wafers bestaan uit AMD's console-chips. Afgelopen maand bleek dat maar liefst 85% van alle voor AMD bestemde 7nm-wafers voor de nieuwe consoles bedoeld is. Met de tekorten telt elke wafer nog meer dan normaal, het is dus logisch dat AMD het aandeel van de consoles wil verkleinen als het daar de mogelijkheid toe ziet. Toch moeten we vermelden dat Digitimes een wisselende reputatie heeft wat sommige berichten betreft, houd het bekende zoutvaatje dus bij de hand.

Bron: Digitimes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*