Slechts 4% Amerikaanse iPhone-gebruikers staat tracking toe

54 reacties

Apple heeft onlangs zijn langverwachte App Tracking Transparency-functie geïntroduceerd met iOS 14.5, waarmee gebruikers kunnen beslissen of apps hun activiteit volgen voor gerichte advertenties. Gebruikers laten deze functie echter alsnog graag uitgeschakeld.

Volgens de laatste gegevens van analysebedrijf Flurry, dat eigendom is van Verizon, heeft slechts 4 procent van de iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten ingestemd met app-tracking na het updaten van hun apparaat.
Wereldwijd is dat cijfer zelfs 13 procent, de stijging die nog steeds geen goed nieuws betekent voor bedrijven zoals Facebook die targeting verkopen aan adverteerders door gebruikersgegevens te verzamelen. Met iOS 14.5, moeten bedrijven als een gebruiker app-trackingverzoeken heeft ingeschakeld, elke keer dat een app wordt gedownload of bijgewerkt om toestemming vragen voordat gebruikersactiviteit gevolgd kan worden. 

iPhone-bezitters die tracking helemaal willen uitschakelen zonder de machtigingen voor elke app afzonderlijk te weigeren, kunnen schakelen tussen 'Apps toestaan ​​om track aan te vragen' in de privacy-instellingen van de iPhone. Sinds de update op 26 april is gelanceerd, blijkt uit de gegevens van Flurry dat gemiddeld ongeveer 4 procent van de Amerikaanse iOS-gebruikers en 5 procent van de internationale iOS-gebruikers app-tracking beperkt hebben.

Het analysebedrijf baseert zijn bevindingen op een steekproefomvang van 2,5 miljoen dagelijkse mobiele actieve gebruikers met iOS 14.5 in de VS en een steekproefomvang van 5,3 miljoen van dergelijke gebruikers wereldwijd. Volgens de organisatie is zijn analysetool geïnstalleerd in meer dan 1 miljoen mobiele applicaties en verzamelt het gegevens van ongeveer 2 miljard apparaten per maand.

Bron: Flurry

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*