WhatsApp beperkt functionaliteit bij weigering nieuwe privacyvoorwaarden

55 reacties

WhatsApp zegt dat het de accounts van gebruikers die niet akkoord gaan met de nieuwste update van het privacybeleid, die het delen van gegevens met Facebook-bedrijven vereist, niet zal verwijderen of deactiveren. Het bedrijf kwam terug op een eerdere beslissing waarbij het zijn gebruikers een ultimatum gaf: 'accepteer dat jouw gegevens met Facebook gedeeld wordt, of jouw account wordt verwijderd.'

WhatsApp heeft een nieuw artikel op zijn website geplaatst waarin wordt aangegeven dat de deadline is verschoven tot 15 mei. Na die datum is het nog steeds mogelijk de nieuwe privacyvoorwaarden te accepteren, maar tot die tijd zul je 'niet volledig gebruik kunnen maken van WhatsApp':

  • Je hebt geen toegang tot je chatlijst, maar je kunt nog steeds inkomende telefoon- en videogesprekken beantwoorden. Als je meldingen hebt ingeschakeld, kun je erop tikken om een ​​bericht te lezen of erop te reageren, of om een ​​gemist telefoon- of videogesprek terug te bellen.
  • Na een paar weken van beperkte functionaliteit kun je geen inkomende oproepen of meldingen meer ontvangen en WhatsApp stopt met het verzenden van berichten en oproepen naar je telefoon.

Vóór 15 mei is het nog mogelijk je chatgeschiedenis te exporteren op Android of iPhone, en een rapport te downloaden van je account - mocht je ervoor kiezen naar een ander platform over te stappen.

Bron: Winfuture

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*