Gerucht: AMD RDNA 3 wordt 60-80 procent sneller dan RDNA 2, komt medio 2022

20 reacties

Ondanks dat de lancering van nieuwe gpu-generaties nog een flink eind weg lijkt te zijn gaan er al de nodige geruchten over de toekomstige modellen van Nvidia en AMD. Van RDNA 3 wordt bijvoorbeeld gezegd dat het op chiplets gebaseerd zal zijn en forse prestatieverbeteringen moet bieden. YouTuber Moore's Law Is Dead heeft nu ook gedeeld wat hij meent te weten over AMD's volgende generatie.

Tom van MLID geeft bij voorhand aan dat hij het nog erg vroeg vindt om in details te treden over RNDA 3, en dat alle info (waaronder die van hem) dus nog met een aardige korrel zout genomen dient te worden. Desondanks meent hij dat de prestatieverbetering van 2,5 tot 3 keer die eerder voor RDNA 3 werd genoemd hoogstwaarschijnlijk onzin is. In plaats daarvan zou AMD verwachten dat Navi 3X een vooruitgang van 60 tot 80 procent moet kunnen realiseren.
Het rode kamp heeft eerder al aangegeven een sprong van 50 procent te willen maken op het gebied van efficiëntie (prestaties/Watt) ten opzichte van RDNA 2.


De informatie die Moore's Law Is Dead nu meent te hebben.

Daarnaast kan je uit de 'Navi 3X'-naam interpreteren dat de RX 7000-serie drie keer zo snel zal zijn als de originele RDNA-kaarten uit 2019, net als hoe RDNA 2 / 'Navi 2X' iets meer dan twee keer zo snel is. Op basis van de prestatiecijfers die we kennen van RDNA 2 (circa 2,1 keer zo snel als RDNA 1) zou Navi 3X een verbetering van ruim 40 procent moeten halen om drie keer zo snel te zijn als RDNA 1; 3 / 2,1 = 1,429 (bij benadering).

Volgens Tom zou AMD de ontwikkeling van RDNA 3 ondanks alle tekorten en de pandemie nog redelijk op het originele schema hebben. Mogelijk probeert het rode kamp de nieuwe generatie kaarten in december van dit jaar nog aan te kondigen, maar gezien alle omstandigheden zou het niet vreemd zijn als de lancering één of twee kwartalen verschuift. Daarmee zouden de kaarten medio 2022, oftewel over ongeveer een jaar, de markt moeten betreden.

Bron: Moore's Law is Dead (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*