Xiaomi-patent toont camera die binnenin een smartphone omdraait

4 reacties

Techbedrijven zijn achter de schermen vaak met veel meer producten of ideeën bezig dan je als consument uiteindelijk in de winkels ziet verschijnen. Via patentaanvragen krijgen we soms een idee van dit soort nieuwigheden, die soms (maar vaak ook niet) in de toekomst in een eindproduct komen. Een voorbeeld daarvan is een patent dat Xiaomi onlangs kreeg toegewezen. 

LetsGoDigital vond het patent en maakte enkele illustraties op basis ervan. Het idee dat in het document wordt beschreven is een cameramodule die binnenin een smartphone kan worden geplaatst en zichzelf om kan draaien. Op deze manier zou één camerasensor zowel de frontcamera kunnen zijn (gelegen onder het scherm) als één van de camera's op de achterzijde van het toestel. Op de tekening is de draaiende lens in het oranje gemarkeerd.

Draaiende camera's in een smartphone hebben we eerder gezien — denk aan de ZenFones van Asus of de Oppo N1 uit 2013(!) — maar heel populair is het concept bij de grotere merken nooit geworden. Het voordeel is natuurlijk dat je je 'beste' cameralens voor zowel normale foto's als selfies kan toepassen, maar de nadelen (productieprijs en -moeilijkheid, schadegevoeligheid) wogen daar blijkbaar niet tegenop. 

Met dit nieuwe ontwerp zou in ieder geval de stofgevoeligheid van een draaiend ontwerp worden verholpen, aangezien het geheel binnen de behuizing van de telefoon plaatsvindt. In het document wordt beschreven dat het draaimechanisme met een motortje of magnetisch kan worden aangedreven, en dat het concept in principe met oled-, ips- en andere schermtypen moet kunnen werken.

Of en wanneer Xiaomi een telefoon met een dergelijke camera op de markt gaat brengen is nog niet duidelijk.

Bron: LetsGoDigital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*