Britse mededingingsautoriteit onderzoekt AMD’s overname van Xilinx

2 reacties

AMD heeft een maand geleden aangekondigd dat de overname van Xilinx zo goed als rond is. De aandeelhouders van beide bedrijven hebben de deal goedgekeurd, al moeten de betrokken autoriteiten nog instemmen. Inmiddels heeft de Britse mededingingsautoriteit, The Competition and Markets Authority (CMA), meer informatie gevraagd aan beide partijen.

De CMA onderzoekt of het doorgaan van de fusie zal leiden tot een ‘aanzienlijke vermindering van concurrentie’ wat betreft de verkoop van de betrokken goederen en diensten in het Verenigd Koninkrijk. Het verzoek is op 10 mei verstuurd, de deadline van fase 1 ligt op 21 mei. Op 6 juli zal de waakhond de deal goedkeuren, ofwel aanbevelen om een fase 2-onderzoek in te stellen.


De Xilinx VU19P, momenteel de grooste fpga op de markt.

Volgens AMD-ceo Lisa Su moet de overname de marktpositie van de fabrikant versterken. Xilinx is namelijk de grootste leverancier van field-programmable gate arrays (FPGA). Een succesvolle fusie moet ervoor zorgen dat AMD zijn assortiment producten voor de snelgroeiende datacentermarkt kan uitbreiden. De overname kost AMD naar eigen zeggen ruim 35 miljard Amerikaanse dollar (28,8 miljard euro).

Bronnen: The Register, CMA

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*