Windows 10 Cloud PC-supportpagina staat al online, introductie nabij?

2 reacties

Microsoft werkte een jaar geleden al aan een virtueel pc-besturingssysteem voor consumenten, dat bleek uit een vacature. Onlangs ging het gerucht dat het deze zomer op de markt gebracht zal worden, en nu lijkt een lancering inderdaad erg dichtbij te zijn. Op Microsofts eigen site is een ondersteuningspagina te vinden voor specifiek deze service.

De pagina is getiteld 'microsoft-graph-cloud-pc' en moet een Q&A-sectie voorstellen omtrent de 'technische vragen over de Cloud PC-api's in Microsoft Graph'. Graph is het ontwikkelaarsplatform dat verschillende apparaten en verschillende diensten met elkaar kan verbinden. Eerder dit jaar ontdekten we dat het al wordt gebruikt voor het ontwikkelen van cloud-aspecten van de dienst, zoals de communicatie met de Azure-servers waar de software op zal draaien. Ook Office 365 maakt voor een significant deel gebruik van Microsofts cloudtechnieken. Het is de consumentenversie van Virtual Desktop, dat al langer bestaat en zich richt op zakelijke gebruikers.

De verwijzing geeft aan dat de ontwikkelingen al in volle gang zijn, en een introductie in de komende maanden is dus niet onlogisch. De basisconfiguratie (genaamd 'Medium') zou 4 GB ram, 96 GB ssd-opslag en twee virtuele cpu-cores bieden. De krachtigere versie genaamd 'Heavy' biedt waarschijnlijk hetzelfde, maar heeft de beschikking over maximaal 8 GB ram. Het Advanced-abonnement moet drie vcpu's, 8 GB ram en een ssd van 40 GB, alsook 'versnelde, voor schaalbaarheid en dataverwerking geoptimaliseerde graphics'. Dat blijkt afgelopen november op de website van de softwaremaker te hebben gestaan, hoewel de informatie nu is weggehaald.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0