Intel Alder Lake-processor verschenen in Dota 2-benchmark

3 reacties

ComputerBase heeft een benchmarkresultaat van een Intel Alder Lake-processor te pakken gekregen van een CapFrameX-ontwikkelaar. Het gaat om een onbekende sku, die met een kloksnelheid van 2,2 GHz werd getest in Dota 2. Gezien de gehanteerde kloksnelheid en de verwachte komst van Intels twaalfde generatie desktopprocessoren in november, gaat het zonder twijfel om een engineering sample.

Het resultaat is ongeveer een maand geleden toegevoegd aan de software. Terwijl dit niet zeer recent is, wijst het er in ieder geval op dat Alder Lake-S in staat is om games te draaien. Helaas is er naast de kloksnelheid geen informatie over de specificaties van de processor. Naast de cpu, bestaat het testsysteem uit 32 GB (4 x 8 GB) aan ddr5-4800 geheugen en een RTX 3080. Hoewel het resultaat vrij consistente frametimes aantoont, is het niet duidelijk welke grafische instellingen en resolutie zijn gebruikt. Het is dus niet mogelijk om de prestaties van het systeem te vergelijken.

Verder bevestigt een ander resultaat dat Alder Lake-S ook overweg kan met ddr4-geheugen. Begin januari is namelijk een onbekende ADL-chip getest in Doom, met 16 GB ddr4-3200 geheugen. De geïntegreerde gpu haalt gemiddeld zo'n 20 fps op een resolutie van 2.880 x 1.620 pixels. Aangezien het hier ook om een engineering sample gaat, is het prestatieniveau niet definitief.

Bron: ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*