64-bit versie Microsoft OneDrive later deze week beschikbaar

19 reacties

In april maakte Microsoft al een preview openbaar van de 64-bits variant van Windows' ingebouwde cloudopslagdienst OneDrive. In een bericht gepost in het administratiecentrum van Microsoft 365 meldt de techgigant dat de uitrol van de update halverwege mei, later deze week voltooid moet zijn. Pc's die voldoen aan de eisen worden automatisch geüpdate naar de nieuwe versie.

De nieuwe editie vult de bestaande 32-bits OneDrive aan en is compatibel met apparaten met een 64-bits processor en operating system. De oude versie werkt daarop ook, maar door de verhoogde geheugencapaciteit die ingezet kan worden moet het werken met grote bestanden sneller verlopen.

Alle functionaliteit blijft behouden in de update, alleen compatibiliteit met 32-bits systemen vervalt met de 64-bits versie. Alle enigszins moderne devices maken gebruik van een 64-bits architectuur. De oude versie blijft nog gewoon bestaan naast de nieuwe update. Gebruikers die hun systeemtype niet zeker weten kunnen dit verifiëren in de Instellingen > Systeem > Info, onder Apparaatspecificaties, bij Type systeem.

Bron: Windows Latest

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*