Afbeeldingen en specificaties van vermeende Intel Arctic Sound Xe-HP GPU's

0 reacties

Intel heeft vorig jaar de Xe-architectuur voor graphics aangekondigd. Deze moet beschikbaar worden voor zuinige tot hoog presterende varianten, voor laptops(LP), gaming desktops(HPG), workstations en servers(HP) en datacenters(HPC). De zuinige DG-1 gebruikt de Low Power-architectuur en voor de aankomende DG-2 gamingkaarten zal High Power Gaming worden gebruikt. High Power Computing wordt ingezet in Ponte Vecchio, en Arctic Sound gaat High Power, een geschaalde versie van LP gebruiken.

Deze laatste moet naar verluidt komen in varianten met 1, 2 en 4 tiles of chiplets. Nu zijn foto's en specificaties van de vermeende 1T- en 2T-modellen gepubliceerd. De bekende en vaak correct geïnformeerde Igor Wallossek heeft de hand kunnen leggen op een aantal interne slides, die hij vanwege de privacy van zijn bronnen niet publiceert. De foto's en specificaties deelt hij op zijn website.

Arctic Sound zou gebruik maken van hbm 2e-geheugen, waarvan Samsung de massaproductie op dit moment al opgestart moet hebben. In tegenstelling tot de consumentenchips met 128 EU's, moet één Tile 512 Execution Units hebben, met 8 shaders per EU. Intel noemt ondersteuning voor FP32 en non-systolisch FP64, naast BF16/FP16, Int8 en Int4 als ondersteunde numerieke formaten. Er is een pcie 4.0-verbinding, en zoals vaak op servermodellen worden video-aansluitingen achterwege gelaten.

De 1T-variant heeft een full height single-slot ontwerp, met 384 van de 512 units ingeschakeld voor een totaal van 3072 shaders. Deze kaart heeft 16 gigabyte aan geheugen, met een bandbreedte tot 716 GB/s. De kaart heeft een tdp van 150 watt, wat opvalt aangezien de consumentenunits van 128 EU's 75W gebruiken, wat zou wijzen op een tdp van 225W. Dit verschil kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld lagere kloksnelheden of een efficiëntere chip.

Het dual-slots 2T-model wordt genoemd met 2 x 480 units, voor een totaal van tweemaal 3840, of 7680 shaders. Het geheugen wordt met 2 keer 16GB ook verdubbeld naar 32 gigabyte. Hierbij wordt een tdp van 300 watt genoemd, wat op nog lagere clocks zou kunnen wijzen vanwege de toegenomen complexiteit en kans op fouten. Op de foto is een 8-pins EPS-connnector te zien, die 235 watt kan leveren, naast de 75W via het pcie-slot. Deze cpu-connector wordt ook gebruikt in bijvoorbeeld Nvidia's A6000 professionele videokaart. Op de afbeelding is de kaart bevestigd aan een beugel, in plaats van direct op het moederbord.

Bron: igor'sLAB

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*