Amerikaanse overheid gaat Xiaomi van zwarte lijst halen na rechtszaak

6 reacties

Begin januari heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie Xiaomi op een zwarte lijst gezet als gevolg van de handelsoorlog met China. Volgens de Amerikaanse regering zou de smartphonebouwer namelijk banden hebben met het Chinese leger. Na een rechtszaak van Xiaomi, heeft de districtsrechtbank van Columbia in maart beslist dat het bedrijf onterecht op de lijst is geplaatst. 

Inmiddels bericht Bloomberg dat Xiaomi en de Amerikaanse overheid een akkoord hebben bereikt, waardoor de ban wordt teruggedraaid. Dit wil zeggen dat de fabrikant niet meer geschrapt zal worden van de Amerikaanse beurs. Investeerders met een Amerikaanse nationaliteit mogen dus hun aandeel in Xiaomi behouden. Ook mogen buitenlandse bedrijven weer investeren in het techbedrijf.


De Xiaomi Mi 11 Ultra is vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux.

Volgens het gerechtelijk dossier hebben de betrokken partijen een oplossing voor het geschil gevonden, al worden geen voorwaarden voor de opheffing genoemd. Hierover zou momenteel nog onderhandeld worden, een gezamenlijk voorstel moet voor 20 mei worden ingediend. Xiaomi noch de Amerikaanse overheid heeft zich uitgesproken over het nieuws. 

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*