Fibre Channel tot 64 Gbit/s eindelijk volledig bruikbaar door Broadcom-HBA

0 reacties

Fibre Channel is een datatransfer-protocol bedoeld voor storage area networks. Een san is een netwerk dat servers verbindt met centrale opslagservers in datacentra. Er wordt al jaren aan de zevende generatie van deze standaard gewerkt, die een theoretische snelheid van 64Gbit/s moet halen. Netwerkfabrikant Broadcom had in september 2020 al 64G Fibre Channel-switches, maar het doorvoeren van de update was moeilijk door gebrek aan een host bus adapter.

Eergisteren heeft Broadcom de benodigde HBA waar een heel klein deel van de wereld op zat te wachten gelanceerd, waardoor zij nu een volledig zevende generatie-portfolio aan producten kunnen bieden. De Emulex Gen 7 LPe36000 heeft twee optische 64G-connectoren en wordt met het systeem verbonden via pcie 4.0 x8. De low-profile insteekkaart meet 167.64 x 68.91mm en komt met half- en full-height brackets.

De nieuwe  HBA's moeten met een end-to-end 64Gbit-verbinding boottijden van virtuele machines bijna halveren. Dit is handig als in de ochtend vele gebruikers tegelijk in gaan loggen op hun eigen VM. Naast Broadcom is ook Cisco actief in de 64Gbit Fibre Channel-markt. Ook dat bedrijf heeft switches geïntroduceerd, naast andere backwards compatible zevende generatie FC-technologie.

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*