Samsung ziet westerse concurrentie niet als groot risico voor zijn chipbusiness

12 reacties

Vorig jaar was een groot keerpunt voor de wereldwijde handel. Om bedrijven robuuster te maken en grootschalige tekorten te voorkomen besluiten steeds meer bedrijven uit Europa en de Verenigde Staten om hun productieketen korter te maken en dichter bij huis te houden. Samsung ziet het echter niet als een groot risico.

Dat schrijft Financial Times, dat met de topman van Samsungs bedrijfstak voor chips, Kinam Kim, heeft gesproken. Hij verklaarde dat het mogelijk moet zijn om Samsungs marktaandeel te behouden en mogelijk zelfs te vergroten in de nabije toekomst. Eén van de factoren voor deze reden is dat het erg lang duurt voordat een geplande fabriek klaar is voor massaproductie.

Op de lange termijn zal Samsungs kennis van productietechnologieën en ervaring grote concurrentievoordelen zijn, volgens de topman. Daarnaast zou het uitbesteden van chipproductie juist toenemen in plaats van afnemen. Samsungs foundrytak moet daar veel baat bij hebben. Het is volgens Kim ook niet gemakkelijk om vooruitgang te blijven bieden door te investeren in onderzoek, en dat zal ook gelden voor de concurrentie. Samsung zou vroeg zijn met het gebruiken van euv-productietechnieken in dram-chips.

Ondertussen wil de Europese Unie dat maar liefst 20% van alle chips die in 2030 geproduceerd worden binnen de EU bakken, en ook de VS wil grote maatregelen nemen om zichzelf genoeg productiecapaciteit te garanderen.

Bron: Financial Times

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*