Samsung komt met Module om RAM uit te breiden via PCIe-poort

3 reacties

Samsung heeft nieuwe cxl-modules uitgebracht die gebruikt kunnen worden als extra werkgeheugen. De modules zijn uitgerust met ddr5 geheugen en kunnen gebruik maken van de volledige pcie 5.0 x16 bus. De module kan een theoretische snelheid van 32 GT/s halen.

De cxl-standaard is ontworpen door meer dan vijftig verschillende bedrijven uit de it-industrie waaronder AMD, Arm, IBM, Broadcom, Intel, Marvell, NVIDIA, Samsung, SK Hynix en Western Digital. De standaard bestaat uit drie subcategorieën: cxl.io, cxl.memory en cxl.cache. Deze standaarden kunnen worden gebruikt om meer controle te krijgen over de apparaten die er gebruik van maken. 

De cxl.io technologie kan bijvoorbeeld gebruikt worden als cache of accellerator om bijvoorbeeld een smartNIC te ontlasten door inkomende data te sorteren, analyseren en filteren. Samsung’s cxl-module kan vooral worden gebruikt als extra geheugenbuffer. 

Samsung heeft verder niets losgelaten over de module. Het is daarom nog niet bekend wat de exacte specificaties zijn en wanneer het product op de markt komt. Ook over de prijs is niks gezegd. 

Bron: Samsung

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*