iPhonebouwer Foxconn waarschuwt voor grotere tekorten tijdens Q2 2021

3 reacties

Eind vorige maand gaf Apple-ceo Tim Cook aan dat er mogelijk tekorten zullen zijn op het gebied van iPads en Mac-systemen. Er werd echter met geen woord gerept over een mogelijk tekort aan iPhones. Volgens iPhonebouwer Foxconn ziet het er naar uit dat de aanhoudende tekorten aan onderdelen ernstiger zullen zijn in het tweede kwartaal dan in het begin van dit jaar.

Young Liu, de ceo van het bedrijf, heeft daarnaast opnieuw bevestigd dat de tekorten kunnen aanhouden tot in het tweede kwartaal van 2022. Liu heeft in april bekendgemaakt dat de doorlooptijden van bepaalde componenten zijn opgelopen tot een jaar tijd. In welke mate deze wachtrijen gaan doorgroeien, is niet duidelijk. De totale impact van de schaarste op de bedrijfsactiviteiten wordt nog steeds geschat op 10 procent. 

Daarnaast heeft Foxconn ook te kampen met de vele Covid-19-besmettingen in India. De fabrikant produceert momenteel tot 50% minder iPhone 12-toestellen in het land vanwege een groot aantal besmette werknemers. Wat voor impact dit zal hebben op de hoeveelheid beschikbare Apple-smartphones, zal moeten blijken.

Bron: Bloomberg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*