Microsoft introduceert Dolby Vision voor Xbox Series X en S Insiders

2 reacties

Microsoft is begonnen met Dolby Vision-gaming uit te rollen naar Xbox Series X- en S-consoles voor gebruikers die deel uitmaken van het Xbox Insider-programma. Dat schrijft Larry 'Major Nelson' Hryb van Microsoft (programmadirecteur voor Xbox Live) vandaag op Twitter, . 

Als je deel uitmaakt van de Insider Alpha-ring is dit wellicht goed nieuws. Voordelen van Dolby Vision zijn helderdere highlights, scherpere contrasten en levendigere kleuren in games. Om de nieuwe weergave af te spelen is uiteraard een compatibele televisie vereist.

Zowel de Xbox Series X als de S ondersteunen al hdr10 en ontvangen ook metadata voor hdr-afbeeldingen maar deze is statisch. Het verschil met het nieuwe hdr-formaat is dat je een continu geoptimaliseerd beeld krijgt op de tv.

Dit is niet de eerste keer dat we hebben gehoord van Insider-leden die de nieuwe weergave krijgen. Forbes meldde in maart dat sommige Alpha Ring-testers hadden opgemerkt dat hdr-games werden uitgevoerd in Dolby Vision op compatibele tv's. Destijds merkten sommigen op dat het beeld helderder leek, met zwart- en kleurverzadigingsniveaus die verfijnder leken. Het was echter beperkt tot een verversingssnelheid van 60 Hz en niet 120 Hz.  Dat komt omdat veel tv's Dolby Vision-gaming op 4K / 120Hz nog steeds niet ondersteunen.

Bron: Twitter


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Xbox Series S 512GB

Microsoft Xbox Series S 512GB

  • Xbox Series S
  • 512 GB

299,00 €

3 winkels
Microsoft Xbox Series X 1TB

Microsoft Xbox Series X 1TB

  • Xbox Series X
  • 1000 GB

502,29 €

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*