Gerucht: Android 12 krijgt groot herontwerp en nieuwe privacyfuncties

19 reacties

Aankomende dinsdag houdt Google zijn Google I/O-conferentie, waarop hoogstwaarschijnlijk nieuwigheden zoals Android 12 en wellicht de Whitechapel-soc geïntroduceerd zullen worden. YouTuber Jon Prosser zegt zijn handen te hebben gelegd op marketingmateriaal van de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Android 12 zou volgens een marketingvideo waar hij zijn handen op heeft gelegd een compleet vernieuwd uiterlijk krijgen. Zo zouden de digitale volumeknoppen voor media en alarmen, de helderheidsslider en de knoppen voor wifi en Bluetooth een nieuwe gebruikerinterface hebben gekregen. De weer-widget is versimpeld, en ook handig is dat je nu duidelijk kunt zien of je een alarm daadwerkelijk uitzet of snoozen activeert met de slider. Met Android 12 zitten beide functies namelijk in één overzichtelijke slider.

Verder zijn er grote veranderingen in hoe notificaties worden weergegeven. Naast de klok van een vergrendeld scherm is namelijk het aantal notificaties te zien, naast de individuele notificaties. Als je het daadwerkelijke vergrendelscherm tevoorschijn haalt zie je niet de notificaties groot en de klok klein, maar andersom. Ook het toetsenbord is enigszins vernieuwd. Als laatste is het mogelijk dat de getoonde smartphone de Pixel 6 is, hoewel het ook mogelijk is dat het simpelweg een referentieontwerp voorstelt.

Naast een andere UI moet het besturingssysteem betere privacy- en beveiligingsfuncties bieden, en 'al je apparaten' moeten beter met elkaar samenwerken. Wat hieronder verstaan wordt is echter niet duidelijk.

Bron: Front Page Tech (YouTube)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*