Preview-versie van Windows 10 21H2 bevat meer ronde hoeken en Windows 10X-elementen

15 reacties

De eerste grote versie-update voor Windows 10 in 2021 moet nog op de markt komen, maar langzamerhand komt er al steeds meer naar buiten over de update voor het einde van het jaar. Update 21H2, oftewel Sun Valley, lijkt aardig wat te gaan veranderen aan het ontwerp van het besturingssysteem.

In de Insider Preview-builds van de nieuwe os-versie was eerder al een nieuw, ronder ontwerp te zien voor de zogenaamde 'Jump Lists' bij taakbalkiconen. Nu heeft Microsoft kortstondig een afbeelding online gezet in een blogpost, waarop een simpel dialoogvenster met afgeronde hoeken te zien is. Vermoedelijk krijgen alle dergelijke vensters (denk aan vensters voor het bevestigen van een keuze of het weergeven van een waarschuwing) in Windows 10 21H2 dit afgeronde ontwerp.

Ook het 'Action Center', het menu met meldingen en snelle instellingen aan de rechterkant van de taakbalk, lijkt opgefrist te gaan worden. Hierbij gaat het om vrij bescheiden aanpassingen, maar wat wel interessant is is dat ze van Windows 10X lijken te zijn overgewaaid.

Zo is het in een previewversie (na het aanpassen van wat debug-flags) mogelijk om de instellingentegels vanuit de onderkant van het scherm omhoog te trekken via een soort hendeltje (in het donkergrijs). Momenteel kan dit alleen met een knopje voor uit- of samenvouwen. Vermoedelijk komen er na deze relatief kleine toevoeging nog meer veranderingen voor het Action Center.

Over iets meer dan een week, van 25 tot en met 27 mei, houdt Microsoft zijn Build-evenement voor ontwikkelaars. Vermoedelijk gaat het bedrijf daar meer vertellen over het toekomstige ontwerp voor Windows 10.


Het huidige Action Center... 


... en de nieuwe versie. GIF via Windows Latest

Bron: Windows Latest


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 10 Home NL

Microsoft Windows 10 Home NL

  • Windows 10
  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 32/64-bit
Niet verkrijgbaar
Microsoft Windows 10 Pro NL

Microsoft Windows 10 Pro NL

  • Windows 10
  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 32/64-bit

€ 9,99

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0