Microsoft blaast ontwikkeling Windows 10X als zelfstandig OS af

3 reacties

Microsoft werkt al geruime tijd aan zijn Windows 10X-besturingssysteem, dat een lichte versie van Windows 10 moet zijn. In een blogpost verklaart John Cable, Microsofts vicedirecteur van de Program Management-afdeling, dat het bedrijf is gestopt met de ontwikkeling van Windows 10X als één geheel.

De topman schrijft dat het plan van het op de markt brengen van Windows 10X is verschoven naar het integreren van bepaalde fundamentele functies van dit os in andere producten van het bedrijf. Een deel daarvan is al gerealiseerd in Insider Preview Builds. De nieuwe app-container in Defender Application Guard, een verbeterde functie voor spraakgestuurd typen, een verbeterd toetsenbord voor aanraakgevoelige schermen, geluiden, kleuren en animaties zijn daar voorbeelden van.

De eigenschappen van Windows 10X zullen dus niet allemaal verloren gaan, maar het is duidelijk dat Microsoft werkt aan een andere 'verpakking'. Eerder deze maand ging het gerucht dat de ontwikkeling ervan is gepauzeerd, en begin dit jaar zou zijn overwogen om een andere naam te gebruiken. Dat bevestigt dat er inderdaad interne twijfel was rondom het project. Het is geïntroduceerd in 2019 en zou oorspronkelijk een soort concurrent voor Google's Chrome OS worden.

Bron: Microsoft

« Vorig bericht Volgend bericht »
0