AMD-roadmap voor mobiele APU's bevestigt Zen 3+ Rembrandt op 6nm en Zen 2 Dragon Crest

6 reacties

De bekende twitteraar vegeta heeft de vermeende roadmap voor AMD's mobiele processors met geïntegreerde graphics gedeeld. Deze plannen lijken eerdere informatie waaronder ook een eerdere roadmap van dezelfde bron te bevestigen.

Zoals eerder bleek lijken Cezanne-H en -U opgevolgd te worden door Rembrandt-apu's voor respectievelijk high-end en dunne laptops. Deze moet van Zen 3 naar 3+ gaan, met de iets kleinere 6 nanometer-node van TSMC. Rembrandt krijgt usb 4, pcie 4 en (lp)ddr5. Ook de graphics krijgen een upgrade, van Vega 7 naar Navi 2. Het stroomverbruik blijft met 15 of 45 watt gelijk. Al met al moet dit een flinke prestatieverbetering met zich mee brengen.

Net als met Renoir en zijn refresh Lucienne zal Cezanne geüpdate worden naar Barcelo, ook bedoeld voor energiezuinige en ultradunne notebooks met een tdp van 15W. Naast wat kleine verbeteringen in efficiëntie en kloksnelheden zal deze niet heel opzienbarend zijn.


De twee eerder gedeelde roadmaps.

Tenslotte is er een nieuwe line-up van custom soc's voor ultra-zuinige platformen. Volgens vegeta zijn de verwachte Van Gogh-producten in de prullenmand gegooid en moet Dragon Crest deze vervangen. Dit zijn chips voor bijvoorbeeld handheld gaming consoles zoals de Nintendo Switch.

Bron: Wccftech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*