Google rolt Fuchsia OS na 5 jaar ontwikkeling mondjesmaat publiekelijk uit

1 reactie

Google brengt Fuchsia OS voor het eerst uit voor een device voor consumenten, zo meldt 9to5Google. De eerste generatie Google Nest Hub uit 2018 draait binnen de komende maanden op het volledig nieuwe besturingssysteem. Betreffende gebruikers zullen overigens nauwelijks iets merken van de nieuwe software, zo benadrukt het medium, aangezien de ervaring identiek aan het huidige os (Cast OS) moet zijn. 


Fuchsia OS-ontwikkelaar Petr Hosek maakt de release van het os op Twitter bekend.

Fuchsia OS is al tenminste sinds de zomer van 2016 bij een team binnen Google in ontwikkeling. Het doel is  om een schaalbaar besturingssysteem voor smartphones, pc's en iot-devices te maken. Fuchsia draait op de Zircon-microkernel en dus niet op basis van Linux.  In eerste instantie komt het besturingssysteem voor deelnemers van het Preview Program uit, waarna Fuchsia in de komende maanden voor alle andere eigenaren van een Nest Hub zal uitrollen.

Het is niet bekend of (en zo ja, wanneer) Google hierna andere slimme apparaten migreert naar het nieuwe os. Jaren geleden werd Fuchsia nog in de wandelgangen als Android-vervanger bestempeld maar dat werd uiteindelijk ontkracht. Het is dus nog steeds onduidelijk wat Google precies van plan is met de software.

Bronnen: 9to5Google, Google (via Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0