'Arm bevriest aannemen werknemers en beloningen tot Nvidia's overname is afgerond'

3 reacties

In september werd de overname van Arm door Nvidia officieel , wat niet veel later gepaard ging met een hoop klachten van bedrijven uit verschillende landen. Als alles verloopt volgens plan zal de overname in april 2022 voltooid zijn, en Nvidia heeft beloofd dat het proces voorspoedig zal verlopen. The Register schrijft dat het aannemen van nieuwe werknemers voor een groot deel is stilgelegd, net als bepaalde vergoedingen.

Met name aspirerende chipingenieurs hebben pech; de ontwerpafdeling (de IP Products Group) mag naar verluidt geen nieuwe werknemers meer aannemen totdat de overname is afgerond. Ook de andere afdelingen zijn getroffen, zij het iets minder zwaar. Het aannemen van nieuwe collega's op de sales-, marketing-, finance-, hr- en operationsafdelingen is bijna helemaal stilgelegd. Zodra de overname compleet is zullen werknemers meer horen over het aannemen van werknemers, volgens de bronnen van de techsite.

IPG-hoofd Rene Haas zou verzoeken om (tijdelijk) te vertrekken of te verhuizen naar een andere afdeling persoonlijk beoordelen, standaard is het antwoord 'nee' volgens bronnen van The Register. Nieuwe freelancers zouden worden geweigerd, en het zoeken naar freelancers voor een vastgestelde termijn ligt ook stil. Het technologiebedrijf hield in het verleden een 'wellbeing allowance' aan (lees: een financiële bonus) voor vaste werknemers en freelancers voor een vastgelegde termijn, die zou zijn geschrapt. Het zou in de VS gaan om een bedrag van 8.500 dollar, en in het Verenigd Koninkrijk om 4.500 pond. Afhankelijk van hoe de overname verloopt zou het in de toekomst terug kunnen komen.

Er is nog een hoop onduidelijk en niet officieel over de specifieke redenen achter de maatregelen, maar werknemers zouden zijn verteld dat Arm voorliep op zijn planning rondom het aannemen van nieuwe werkkrachten — vorig jaar is het werknemers aantal met 8% gegroeid. Daarom zou er nu 'gelet moeten worden op de kosten'. Hoe groot de invloed van Nvidia hierin was is nog onduidelijk. Tegen april van volgend jaar moet de overname zijn afgerond, wellicht zal tegen die tijd duidelijker zijn wat Arms eigen houding ten opzichte van de overname is.

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0